Rondreis door Thailand in november/december 2013.

 

Vlag Thailand

Op woensdag 27 november 2013 vertrokken we met China Airlines naar Bangkok in Thailand. Per bus werden we naar ons hotel gebracht. In de bus werd ons verteld wat het avonds programma was en dat we dus niet moesten gaan slapen. Als we dat wel zouden doen zouden we last krijgen van de Jetlag.

De Siam Niramit avond show, inclusief een buffet maaltijd, was geweldig. Het was een show over de geschiedenis van Thailand. Bekijk deze site voor meer details: Siam Niramit Bangkok

De 3 dagen daarna bezochten we bezienswaardigheden in Bangkok. Dat deden we per stadsbus, per boot en te voet. We bezochten het Grand Palace en de beroemde Boedha tempels “Wat Arun” en “Wat Pho” (liggende Boedha). Ook hebben we hier van een diner genoten in een restaurant boven op het hoogste gebouw van Bangkok.

Na Bangkok zijn we naar de River Kwai gereden. Daar hebben we een boot tocht over en een trein ritje langs de rivier (over de oorspronkelijk houten spoor ondersteuningen) gemaakt.

Daarna reden we oostwaarts, naar Ayutthaya, Khon Kaen, Loei, Phitsanulok, Sukothai en naar Chang Mai. Onderweg veel gezien waaronder een bezoek aan een boerderij waar we wensballonnen op lieten. We genoten van de verschillende vormen van vervoer, zoals met een tractor en op de rug van een olifant. Verder hier en daar gefietst waarbij we veel bekijks van de lokale bevolking hadden. Vanuit Loei bezochten we als extra trip de Mekong rivier. Ook hebben we deze rivier bevaren, tot op enkele meters van de grens met Laos. Dat was in Chang-Kahn, de plaats waar de rivier de grens met Laos vormt

Ook hebben we tijdens onze rondrit door Thailand diverse bijzondere plaatsen bezocht, zoals een Parasol fabriek, een zilverfabriek, Thais woonhuis, Orchideeën tuin en vele exotische marketen.

In Chang Mai verbleven we enkele dagen, waarbij we onder andere de nachtmarkt bezochten. Verder hebben we hier ook nog een aantal Boedha tempels bekeken.

Na enkele dagen zijn we met de nachttrein van Chang-Mai terug gereden naar Bangkok. Vandaar met de bus door naar Hua Hin voor nog enkele dagen strand.

Daar hadden we ook de beschikking over fietsen zodat we makkelijk naar het centrum van Hua Hin konden fietsen.

Na 3 weken zat onze vakantie erop, maar wel met een enorme ervaring rijker. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Foto's van onze verblijf in Thailand in 2013.

Klik op een foto om de foto's groter af te beelden.