2011 - Tsjechische Republiek.

Litoměřice, Terezin, Teplice en Praag.

 

De nationale driekleur van Tsjechie. 

 

In de zomer van 2011 zijn wij met de auto naar Tsjechië geweest. We zaten daar op een camping in de plaats Litoměřice gelegen aan de Elbe (Labe).

We hebben daar ondermeer Terezin (voormalig werkkamp Theresienstadt) en Teplice (kuuroord) bezocht. Maar ook de stad Litoměřice is de moeite waard. Hier hebben we heerlijk gewandeld en bijna ieder avond gegeten.

In Terezin hadden we genoeg tijd om het betaalde binnengedeelte van het kamp te bezoeken, maar op een andere dag hebben we daar de omgeving van het Ghetto eens bekeken. Bijvoorbeeld naar het monument gelopen langs de rivier de Eger. Dit monument markeert de plaats waar de Duitsers toendertijd de as van de crematoriums in de rivier strooide om zo de gang van zaken aldaar te verduisteren. Het viel ons ook op dat daar ook Nederlanders gevangen gehouden werden.
Verder hebben we met de trein en de metro de stad Praag bezocht.

Verder hebben we een aantal wandelingen in de heuvels gemaakt. Zelfs twee toppen beklomen waarvan een met een stalen uitkijk toren, en een ander heuveltop met een gigantisch kruis er op.

Verder veel voor de tent gezeten en een onderandere een aantal boeken gelezen. Het was hoofdzakelijk een luie vakantie, waar we weer eens aan toe waren.

 

Foto's van onze verblijf in Tsjechië in 2011.

Klik op een foto om de foto's groter af te beelden.