Als cadeau van onze kinderen kregen we een vijfdaagse hotel vakantie met 4 overnachting in Parijs aangeboden. We vertrokken op 28 januari 2010 vanaf de Jaarbeurs in Utrecht naar het Internationale busstation Gallieni in Parijs. De reis met de Eurolines bus is ons goed bevallen. Om de twee uur stopte we voor zo'n 10 tot 15 minuten. We zijn na aankomst in Parijs met de metro naar ons hotel gegaan, "Hotel Little", wat op loopafstand van de Place de la République (Republieksplein) lag. Zoals de naam als zegt, het was een klein hotel maar we konden daar goed vertoeven. Het ontbijt was simpel maar wel goed.

De volgende dag zijn we eerst naar het Louvre gegaan en daar de Mona Lisa en nog veel meer museum stukken bewonderd. Daarna zijn we de Avenue des Champs-Élysées afgelopen naar de Arc de Triomphe. Nadat we daar het graf van de onbekende soldaat hadden bekeken, zijn we terug gegaan naar ons hotel.

De volgende dag gingen we eerst met de metro naar de Eifeltoren. Het was die ochtend erg koud en de metalen trappen en plateaus waren bevroren. Daardoor konden we de toren helaas niet beklimmen. Toen we later terug kwamen stond er een enorme rij voor de ingang, dat we ook toen dachten, een volgende keer dan maar. Ondertussen met de metro naar de Notre Dame. Erg mooie kerk, maar ook deze konden we niet beklinmmen vanwege de glade treden door de vorst van de afgelopen nacht.

Op onze laatste hele dag zijn we naar de Sacre Coeur geweest. Deze hebben we wel beklommen en we konden vanuit de toren de hele stad overzien. Daarna naar Montmartre, waar de schilders druk bezig waren. Vandaar naar de Centre Georges Pompidou, wat eigenlijk een museum is. Toen nog verder gegaan naar de Jardin du Luxembourg (Tuinen van Luxemburg), waar de Franse Senaat is gevestigd.

Op onze vertrek dag op Place de la République op de metro gestapt naar het winkelcentrum bij busstation Gallieni, waar we nog wat hebben gegeten en wat te eten voor onderweg hadden gekocht. Met ongeveer een half uur vertraging vertrok de bus weer richting Utrecht.

 

Foto's van onze verblijf in Parijs in 2010.

Klik op een foto om de foto's groter af te beelden.